2015. március 27., péntek

Varga Évi: „Hiszek ebben a tűzpiros gépezetben”

"vettem egy frankó kis otthoni gépet, amit nyúzhatok kedvemre"
A Chiliről először a neten láttam egy filmet, többször végignéztem, kikértem egy tornatanár munkatársam véleményét, majd döntöttem. Kell! Korábban sose hoztak izgalomba az otthoni „csodagépek”, de a Chilinél valahogy azt éreztem, hogy ez működni fog. 2013 augusztusában vettem meg a Chilimet, és szerelem volt első látásra. Azóta – egy éve és nyolc hónapja - szinte minden nap használtam, illetve azon a néhány napon, amikor utazás miatt nem tudtam, hiányzott.

A Chilinek szent helye van egy külön kisszobában, amolyan női gardróbban. Sosem volt összecsukva (ne csukjátok össze!!!), vagy ágy alá kényszerítve. Készen áll a harcra, bármikor. 

"Készen áll a harcra, bármikor."

Ez egy 2 hónapos folyamatos chilizés utáni kép, itt már jól látható volt a hatása, ekkor döntöttem el, hogy én aztán abba nem hagyom.
"én aztán abba nem hagyom"
A sport és én? Hát, korábban nem voltunk valami jóban. Soha életemben nem vettem részt testnevelés órán a suliban, mert három éves koromban vesefejlődési rendellenességet diagnosztizáltak nálam. Az egyik vesém nem úgy fejlődött, ahogy kellett volna és lejjebb is van, mint a másik. 3 és 17 éves korom között állandó gyógyszeres kezelés alatt álltam, minden évben kórházi kezelésekkel tarkítva, csúnya vesegörcsökkel. A fájdalomról elég sokat tudok, sajnos. A kezelőorvosom felmentett a testnevelés órák alól, de 17 éves koromtól javult az állapotom, már csak kontrollra járok és elkezdhettem sportolni. A SOTE-s orvosomnak mondtam is, hogy vettem egy frankó kis otthoni gépet, amit nyúzhatok kedvemre. J


Mióta nyomom a Chilit, azóta "átmostam" az agyam. Kiolvastam két paleo-s könyvet és négy Norbisat, nem eszek adalékanyagos, tartósítószeres, "szemét" élelmiszereket, kiiktattam a csokit és a szénsavas üdítőket. Cukor helyett stíviát használok, nagyon kevés kenyeret eszem, fogyasztok viszont jó sok zöldséget, gyümölcsöt, és reggel-este chilizem, nekem ez bevált. Nem vagyok táplálkozási szakember, de a mai, kicsit is fogékony ember már tudja - ha figyel -, hogy a fogyókúra, mint olyan, nem célravezető, sokkal több kárt okoz, mint hasznot. Az életmód- és szemléletváltás a célravezető véleményem szerint (a munkahelyemen szoktam is "előadást tartani" ez ügyben.) J


A Chiliben – mint a legtöbb sportban - a kitartás a legnehezebb. Én nem vagyok egy kitartó vagy türelmes típus, nekem minden tegnapra kell… J Viszont hiszek ebben a tűzpiros gépezetben (kulcsszó: hit!), és mivel rövid idő alatt láttam a változást, ez vitt előre, ezért nem hagytam abba és nem is fogom. Azt azért csak nektek elárulom, hogy még mindig csodálkozom magamon, hogy nem adtam fel az elején. Volt hullámvölgyem az 1 év 8 hónap alatt, ilyenkor kinyomtattam néhány nagyon ízléses képet fitneszmodellekről, és úgy helyeztem el, hogy chilizés közben rálássak. Ez volt a motiváció. 


A Chilin kívül nem járok edzésekre, de kerékpározom tavasztól-őszig, és persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerencsés alkat vagyok, mert nem volt rajtam sosem súlyfelesleg. 


Örülök, hogy ilyen megbízható edzőpartnerem van: a Chili gondoskodik róla, hogy 41 éves korom után se legyenek zsírlerakódások a testemen. De ne ám! Sokaknak bizonygatni kell, mert nem hiszik el, hogy 14 éve már gyereket is szültem… 


A Chili hatására nem csak a hasam lett szebb és kockásabb. Elsősorban persze a hasamon látszik, de a fenék-comb is abszolút változást mutat, a derekam elhatároltabb, vékonyabb lett, ahol nem veszek észre változást, az a karom, de annyi baj legyen!


Szeretem megmutatni az eredményeimet, sokat dolgoztam érte, hiszem, hogy sokakat inspirál, előrevisz. Egy Új-Zélandon élő ismerősöm egyszer „megirigyelte” a facebook-ra kitett fotóimat. A magyar posztokból nyilván csak annyit értett, hogy imádom a Chilit, de különösebben nem agyalt rajta és nem is kérdezett a hogyan-ról. Egy idő után levelet írt, hogy már három hete eszi azt a „rohadt chilit”, szó szerint mindenhez, de még semmi pozitív változás nem állt be nála, csak az, hogy fáj a gyomra tőle. Kész voltam. J Felvilágosítottam, hogy mi az a Chili. A második sokk akkor érte, amikor kiderült, hogy Új-Zélandon nem tudja beszerezni a tűzpiros gépsárkányt.


És hogy hogyan edzek? Reggel és este 3-szor 25 felhúzást csinálok 4-es fokozaton. Igen, csak ennyit. Mert a Chili ennyivel is működik. A rendszerességben rejlik a titok és nem a felhúzások számában. A mai napig elfáradok ennyitől is négyes fokozaton, fejtől derékig vörös leszek. J Korábban kétszer felraktam négyes fokozatra, de aztán csak visszakerült hármasra, mert a négyes még ennyi idő után sem könnyű, szerintem. Imádom. Csúcsragadozó.

Imádott anyósjelöltemtől egyszer megkérdezte egy fiatal férfiismerőse, hogy ugye a fiának a barátnője FITNESZEDZŐ?!? Ezt az érdeklődőt ismeretlenül is imádom. J Jókedvet és jó napot szerzett vele nekem, lám, érdemes rendszeresen meghúzni a Chili szarvát. 

20 hónapja nyomom a Chilit. Év végén három hétre a tengerentúlra utazom, és komolyan elgondolkodtam rajta, hogy magammal viszem. J Nem tervezem, hogy lazítok az edzéstervemen vagy abbahagyom. Azért csinálom, hogy ezután se legyen gond és sose kelljen photoshoppot használnom.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése